Thai ragadós rizs Royal Umbrella 1 kg. Származási ország Thaiföld.
A ragadós rizs egy olyan rizsfajta, amelyet elsősorban Délkelet- és Kelet-Ázsiában termesztenek. Szemcséi átlátszatlanok, alacsony amilóz- és magas amilopektintartalommal rendelkeznek. A ragacsos kifejezés onnan ered, hogy a rizs főzéskor rendkívül ragadós. A szemek durvábbak, és a rizsnek egy kicsit meg kell puhulnia, mielőtt a rizs megfőzhető lenne. Ezért a rizst egy éjszakán át vízben kell áztatni. A ragacsos rizs a következő elnevezések alatt kapható a boltokban: édes rizs, ragadós rizs vagy ragacsos rizs.
Itt is van egy érdekes recept ragadós rizzsel:
Ha már elege van a nehéz, krémes süteményekből és tortákból, ez az egyszerű recept biztosan tetszeni fog Önnek. Az összes hozzávalót ( a mangó kivételével ) pedig megvásárolhatja nálunk.
Hozzávalók a desszerthez ( 1 adag ): 1 csésze kókusztej ½ csésze előkészített ragadós főtt rizs 1 és ½ evőkanál kókuszcukor csipet só 1 mangó.
A desszert elkészítési módja: 1.
Tegyük a kókusztejet, a sót, a cukrot egy lábasba, keverjük össze, és forraljuk fel 2.
Adjuk hozzá a főtt ragadós rizst, és keverjük körülbelül két percig 3.
Ezután kapcsolja le a tűzről, és öntse tálalótálra 4. Szeleteljük fel a mangót, és tegyük a rizs tetejére.
A thai ragadós rizs elkészítése: A ragadós rizs nagyon népszerű, különösen Thaiföldön, főleg reggeli rizsként és különböző desszertekhez használják. 1. Mossuk meg a rizst, tegyük egy tiszta edénybe, öntsünk rá elegendő vizet, és hagyjuk áztatni egy éjszakán át. 2. Tegyünk egy gőzölgő szitát egy tiszta edénybe, és tegyünk rá egy ruhát vagy muszlint. 3. Tegyünk rá egy párolószitát.
Öntsük le a vizet, amelyben a rizs áztatva volt, és helyezzük a rizst a ruhára - egyenletesen terítsük szét, hogy a rizs egyenletesen gőzölögjön. 4. Fedjük le egy fedővel, és zárjuk le szorosan, hogy a gőz ne szökjön ki az edényből. 5. Pároljuk lefedve, magas hőfokon körülbelül 30- 45 percig, vagy amíg a rizs áttetsző és puha nem lesz.