Az udon tésztáról Ázsiában a tészta minden konyha alapanyaga és része, és számos változata jelenik meg. Forrón levesekben és hűtve, szójaszósszal tálalják őket. Többféle alapanyagból készülnek: búzából, rizsből, hajdinából. Az udon tészta az egyik alapvető tésztatípus.
Levesben, tempurával fogyasztják, és az asztalon elkészített ételek csúcspontja. Történet Bár a tészta ma már az ázsiai konyha elengedhetetlen része, valójában kínai találmány. Ázsiában azonban hamar meghonosították, és sokféleképpen és a helyi specialitások számos változatában készítik el.
Érdekesség Az akár egy méter hosszú tészták újévkor népszerűek, mivel a hosszú életet szimbolizálják. Az udon egy olyan étel, amelyet nagyon gyakran fogyasztanak ebédre. Japánban például hangos kortyolgatással kísérik, ami lehetővé teszi, hogy a tésztát igazán forrón fogyasszák. Az udont a vasútállomások körüli árkádokban, valamint az ebédszünetben gyors frissítőket kínáló éttermekben árulják. A kocsmákból hazatérő lángosozók kedvenc késő esti étele is. Ez tulajdonképpen egy kiadós hús- és zöldségleves, amelybe tésztát tesznek.
Felhasználás Az udon tészta 3 mm széles, fehér színű. Liszt, víz és só összegyúrásával készül. Főleg levesekben használják, és fogyasztható hidegen vagy melegen, önmagában vagy például köretként. A tésztát bő vízben főzik, és főzés után jeges vízzel öblítik le.
Összetevők Búzaliszt, só.
Allergéneket tartalmaz: glutén.
1757,97 Ft
1477,29 Ft ÁFA nélkül