A kínai evőpálcikák készülhetnek fából, bambuszból, csontból, elefántcsontból vagy fémből. Manapság azonban az evőpálcikák leggyakrabban műanyagból készülnek. Kínában ezüst evőpálcikákat használtak az étkezéshez, mégpedig azért, mert az ezüst felfedné az ételben elrejtett mérget.
Használat A japán evőpálcikák rövidebbek, mint a kínai evőpálcikák, de a használat módja nem különbözik. Az evőpálcikák egyfajta fogót alkotnak, amellyel az ételt a szájba vezetik. Az alsó pálcika mozdulatlan, és az ételt a felső, mozgatható pálcikával tolják felé. Az alsó pálcikát a hüvelyk- és mutatóujj közötti barázdába kell helyezni, a hüvelykujj ízületének tövére kell támaszkodni, és a gyűrűsujjal erősen az ízülethez kell nyomni. A mozgatható pálcát a ceruzához hasonlóan a hüvelykujj, a mutatóujj és a középső ujj oldalsó felületein kell tartani. Az evőpálcikák használatának is vannak határozott szabályai, pl. az evőpálcikákkal nem kopogtatnak az asztalon, az edényeket nem kopogtatják egymáshoz egy evőpálcikával, az evőpálcikákat nem nyalogatják, udvariatlanság az evőpálcikákkal mutogatni, az evőpálcikákat nem használják edények fogására, az evőpálcikák ökölbe szorítása fenyegető gesztusnak számít, és így tovább. Az evőpálcikával történő étkezés egészségesebb is, mivel a falatnyi méret lehetetlenné teszi a nyelés, és hozzájárul a jobb rágáshoz. Érdekesség, hogy egyes harcművészetekben az evőpálcikákat rögtönzött fegyverként használják, mivel egy eldobott evőpálcika váratlanul nagy átütőerővel rendelkezik.
Vigyázat Az evőpálcikák bambuszlakkozottak, ezért az evőpálcikák mosogatógépben való mosása nem ajánlott.
Amit tartalmaz Ha megrendeli ezt a terméket, 1 pár bambuszból készült csavart evőpálcikát kap műanyag csomagolásban.
Paraméterek Csomagolás: Műanyag csomagolás. Párszám: 1 pár. Anyag: 1 pár:
Anyag: bambusz, lakk:
Ázsiai ételek fogyasztásakor étkezési segédeszközként. Származási ország: Kína.
Új hozzászólás